Elde edinilen bilgilere göre, bakanlıkları FETÖ /PDY terör örgütüne mensup olanlardan arındırmak için başlatılan çalışmalar kapsamında Karaman’da ilk planda dört müdür görevlerinden alındı. Karaman Toprak Mahsülleri Ofisi(TMO) müdürü Uğur Ay, Ticaret İl Müdürü Yusuf Arı, Devlet Su İşleri (DSİ) 42.Şube Müdürü Eyüp Aslan ile Orman İşletme il müdürü Nazmi Kaplan , bakanlıklarından gelen emir ile görevlerinden alındı.
Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Ak Parti İl Başkanı Nazmi Ünlü, görevden almalarda tasarrufun Bakanlıklardan geldiğini , görevden alınan isimlerin bu uygulama ile paralel yapı üyesi olduğu anlamına gelmediğini , soruşturmanın selameti için böyle bir uygulamanın Türkiye’nin her yerinde devam ettiğini ve FETÖ ile ilişkisi olmayan müdürlerin görevlerine döneceğini söyledi.
Bu arada elde edinilen bilgilere göre, daire müdürleri arasında bu hafta görevden almaların devam edeceği ve sayının fazla olduğu öğrenildi.
Kaynak : GazeteAnadolu